X

Cardiolog: Acesta este cel mai eficient mod de a elimina plăcile de grăsime din artere

Cardiolog: Acesta este cel mai eficient mod de a elimina plăcile de grăsime din artere. Placa arterială este o acumulare complexă de colesterol, grăsimi, calciu și resturi celulare pe pereții arterelor . Această acumulare îngustează arterele, reduce fluxul sanguin și crește riscul de boli de inimă.

Această condiție medicală se numește ateroscleroză și poate avea consecințe foarte periculoase, deoarece aceste depozite din interiorul arterelor reduc fluxul de oxigen și substanțe nutritive către organe, cauzând numeroase boli, dar și afecțiuni periculoase precum infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.

Apariția plăcilor arteriale este un proces natural, dar puteți face multe pentru a reduce riscul depunerii drastice de plăci în artere și a încetini astfel evoluția bolii.

CITEȘTE ȘI: Cum afectează strugurii nivelul zahărului din sânge și colesterolul

Cardiolog: Acesta este cel mai eficient mod de a elimina plăcile de grăsime din artere

Cardiologii de renume mondial recomandă obiceiul numărul 1 pe care ar trebui să îl introduceți pentru a reduce acumularea de plăci în artere – activitatea fizică.

Concret, exercițiile fizice ajută la scăderea colesterolului LDL (rău) și la creșterea colesterolului HDL (bun), precum și la îmbunătățirea tensiunii arteriale, toate acestea contribuind la artere mai sănătoase.

În plus, s-a demonstrat că exercițiile fizice au un efect antiinflamator și chiar reduc sensibilitatea la insulină, reducând riscul de apariție a diabetului de tip 2, o afecțiune care crește și riscul de boli de inimă.

Cardiologul Dr. Barbara Schechter spune că mușchii activi au nevoie de mai mult oxigen și substanțe nutritive, ceea ce înseamnă că au nevoie de mai mult aport de sânge. Ca răspuns la exercițiile fizice regulate , vasele de sânge se dilată.

„Exercițiile fizice regulate duc la o mai bună sănătate a vaselor de sânge chiar și la persoanele care au deja ateroscleroză și există și faptul că exercițiile fizice regulate sunt importante și pentru sănătatea emoțională și cognitivă”, spune Dr. Schechter. Ea adaugă că recomandarea este de 150 de minute pe săptămână de activitate aerobică de intensitate moderată, ceea ce echivalează cu aproximativ 20 de minute pe zi.

Dacă nu ați reușit până acum să vă mențineți un obicei regulat de a face mișcare și nu sunteți în formă, este important să începeți foarte încet pentru a nu vă suprasolicita și a vă plictisi rapid. Pentru început, puteți începe cu o plimbare scurtă, iar pe măsură ce vă puneți treptat în formă, o puteți extinde.

Adaptează aceste 150 de minute la tine, la programul tău, la ceea ce ți se potrivește; nu trebuie să te antrenezi în fiecare zi timp de 20 de minute, poți de trei ori pe săptămână timp de 50 de minute sau poți „face” toate cele 150 în weekend.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care duc la creșterea foarte mare a colesterolului

În ceea ce privește activitatea, aceasta poate fi orice vă place (ca să nu renunțați repede) – ciclism, mers rapid sau lent, înot, dans… Dacă nu o poți face singur, invită-ți partenerul sau prietenul să facă mișcare cu tine, recomandă actualno.com.

Sfaturi suplimentare pentru reducerea plăcii arteriale:

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro